Sportkinesitherapie 

Optimaal bewegen en revalideren

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in actieve sportrevalidatie van chronische en traumatische musculoskelethale aandoeningen. De meest voorkomende problemen zijn overbelastingsletsels van het spierpeesapparaat, instabiliteitsklachten, ligamentaire aandoeningen en motorische controle problemen.

Tijdens het sporten wordt er veel van het lichaam verwacht. Door verandering in trainingsbelasting of intensiteit kan het lichaam uit balans geraken. Uit de literatuur blijkt dat bij sporters de plek van klachten zelden overeenkomt met de plek waar de eigenlijke dysbalans zich bevindt. Doormiddel van een grondig onderzoek en screening gaan we op zoek naar de oorzakelijk factor van de klacht. Door deze aan te pakken, vermijden we dat dezelfde blessure steeds terugkeert en zorgen we ervoor dat de sporter terug optimaal kan presteren. 

De bewegingen van het lichaam tijdens sport zijn vaak heel specifiek en veeleisend. Vaak worden deze bewegingen veelvuldig herhaald en met een hoge belasting of snelheid (denk maar een smash bij volleyballers, een trapbeweging bij voetballers of de beweging van de benen bij lopers).  Het is belangrijk dat deze specifieke bewegingen volledig correct en gecontroleerd uitgevoerd kunnen worden. In de praktijk laten we alle oefeningen zo specifiek mogelijk voor de sporter uitvoeren.

De sportrevalidatie na een structureel probleem zoals een spierscheur, kruisbandletsel of ander ligamentair letsel bestaat uit enkele fases. In eerste instantie moeten de juiste omstandigheden gecreƫerd worden om het lichaam optimaal te laten herstellen. Daarna zal de belastbaarheid van de sporter geleidelijk aan opgebouwd worden zodat het oude niveau terug gehaald of zelfs overstegen wordt.


Wilt u een afspraak maken bij kinesist Frank Michiels in Edegem? Surf dan naar de contactpagina en contacteer de praktijk.

In beeld

Copyright © all rights reserved.