Kinesitherapiepraktijk KineBaron in Edegem: verlicht uw klachten met osteopathie in Antwerpen!

Het lichaam als één geheel

Osteopathie kijkt voor oplossingen over lichamelijke klachten verder dan waar de pijn zich situeert. De kracht van osteopathie ligt in de holistische visie, waarbij kennis van anatomie (vorm van het lichaam), embryologie (ontstaan van deze vorm), neurologie (zenuwstelsel), fysiologie (werking van de stofwisseling) en pathologie (ziekteleer) wordt gecombineerd. De mogelijke oorzaken van klachten worden in een uitgebreid klinisch onderzoek onderzocht door de osteopaat. In de behandeling maken we gebruik van verschillende manuele behandelmogelijkheden die aangepast zijn aan de noden van het lichaam van de patiënt. 

De osteopaat bekijkt een lichaam als één geheel dat samenhangt en waarvan elk individueel deel invloed uitoefent op een ander deel. Storingen binnen dat geheel kunnen klachten veroorzaken die met manuele pressie en massage worden verholpen. We bekijken alle structuren van uw lichaam – van wervels en gewrichten tot spieren en organen. Osteopathie heeft tot doel om het evenwicht in uw lichaam te herstellen, een verstoorde balans op te sporen en doeltreffend te behandelen. Het is een integrale aanpak die erop gericht is om de oorzaak van klachten op te sporen en te minimaliseren, liever dan enkel naar symptomen te kijken. 

Wilt u meer informatie over osteopathie? Neem contact op met de praktijk en wij verschaffen u met plezier meer informatie.

In beeld

Copyright © all rights reserved.