SHOCKWAVE

Chronische klachten krijgen geen kans

Heeft u last van een tenniselleboog? Een hielspoor? Heeft u te kampen met een chronische blessure? Dan is shockwavetherapie de uitgelezen behandeling voor u. Dankzij de schokgolven wordt uw blessure erg doeltreffend behandeld en zodoende uw chronische pijn verlicht. Dankzij de hoog-energetische geluidsgolven wordt het natuurlijke genezingsproces in overbelaste of verkalkende pezen op gang gebracht en versterkt. De shockgolven zorgen voor een betere doorbloeding die 4 tot 6 weken na de behandeling optreedt. Daarnaast treedt er, onmiddellijk of enkele weken na de therapie, een verbrijzeling op van kalk-depots. 

Omdat radiale shockwave therapie, eveneens de helende kracht van uw lichaam stimuleert, wordt deze techniek vaak gebruikt bij chronische klachten en hardnekkige aandoeningen. Na enkele sessies is er vaak al een verbetering van uw klacht merkbaar. 

Hoe werkt het?

De therapeut onderzoekt eerst uw klachten en brengt op het te behandelen lichaamsdeel gel aan om de golven beter over te brengen. Via een behandelkop richt de therapeut de golven op het juiste gebied. Na 5 tot 10 minuten zit de behandeling erop. Soms vindt de behandeling plaats op één lichaamslocatie, maar ook een groter gebied kan behandeld worden. De therapeut houdt altijd rekening met de aard van uw blessure en uw persoonlijke pijngrens/pijnbeleving zodat de pijn tijdens de behandeling tot een minimum herleid wordt. 

Shockwavetherapie is geschikt bij verschillende lichamelijke klachten, onder andere:

  • Een tenniselleboog of golferselleboog
  • Nekpijn, schouderpijn of rugpijn
  • Een hielspoor
  • Chronische pijn aan de voetzool
  • Langdurige peesproblemen, bijv. aan de achillespees 

Met vragen of opmerkingen kunt u steeds bij ons terecht. Contacteer de praktijk via de contactgegevens op deze website. 

Copyright © all rights reserved.