SPORT TESTING & SCREENING

Testing

Fiets

In onze praktijk kunnen sporters van alle niveau’s terecht voor sportieve testing. Met de eigen (of een door de praktijk aangeboden) fiets kan een FTP (functional treshold power) waarde berekend worden. Deze waarde stelt ons in staat om een inschatting te maken van het niveau van de sporter. Na deze test worden de verschillende trainingszones opgelijst. Nadien kan er een trainingsschema opgesteld worden om de conditie te verbeteren. Doormiddel van een hertest kan de progressie gemeten worden. De mogelijkheid bestaat ook om onder begeleiding enkele trainingen indoor in de praktijk uit te voeren.

Loopband

Op de loopband kan doormiddel van een objectief protocol een inschatting gemaakt worden van de conditie. Aan de hand van deze test kan een loop- en trainingsschema opgesteld worden om de conditie te verbeteren en betere sportprestaties te behalen. Doormiddel van een hertest kan de verbetering in conditie objectief vastgesteld worden. Net zoals bij het fietsen bestaat de mogelijkheid om enkele trainingen onder begeleiding binnen of buiten uit te voeren.

Screening

In onze praktijk kunnen sporters van alle niveau terecht voor een sportieve screening. Tijdens de screening gaan we op zoek naar de zwakke plekken in het lichaam van de sporter. Door deze preventief aan te pakken, zal de sporter in de toekomst minder kans hebben op bepaalde blessures. Door een grondige analyse van de sporter in combinatie met de kennis van de risicoblessures van elke sport kan er een specifiek en individueel oefenschema opgesteld worden.

 

Personal performance training

In de praktijk kan u terecht om onder persoonlijke begeleiding te trainen. In samenspraak met de klant wordt bekeken welke doelen hij/ zij wil bekomen. Na een vraaggesprek kan u onder persoonlijke begeleiding komen trainen. Deze persoonlijke trainingen kunnen aangevuld worden met een trainingsschema.


Copyright © all rights reserved.